De hoogte in bij ir. J.W.Topshuis Neeltje Jans

De Oosterscheldekering wordt bediend vanuit het ir. J.W. Topshuis, het bedieningsgebouw dat hoog boven de Noordzee op het werkeiland Neeltje Jans staat. Gemiddeld één keer per jaar moeten de schuiven omlaag wegens extreem hoge waterstanden. Bijvoorbeeld als tijdens springvloed een noordwesterstorm het zeewater extra opstuwt. In de normale situatie staan de schuiven helemaal open. 

ROEGIERS GLAS kreeg hier de opdracht het glas te vernieuwen welke in de loop van jaren zijn gaan lekken. Dubbel glas is lek wanneer er vocht is aan de binnenzijde van het dubbel glas. Het vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas is niet te verwijderen en er wordt dan ook aangeraden om het dubbel glas te vervangen. De meest voorkomende oorzaken van vocht tussen de glasplaten in het dubbel glas zijn; fabricagefout, einde van levensduur, verkeerd plaatsen door glaszetter of onvoldoende onderhoud.

 Om de ruit van 3800 x 1500 moest er een grote kraan aan te pas komen. Dit om op de plaats van bestemming te komen en dat is op een hoogte van 30 meter met een kraan vlucht van 42 meter. Het gaat hier om teamwork waarbij meerdere verantwoordelijk zijn voor bepaalde taken. Richard die het project leid, brieft iedere betrokkene hoe ze het karwei gaan klaren. Er dient rekening gehouden te worden met de wint en veiligheid van eigen personeel en omstanders. En ook nu weer kunnen we zeggen, dat het prima en professioneel is verlopen.

 Meer weten, neem gratis contact op voor advies en expertise.

  • Telefoon:
    0113 577221

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

ROEGIERS GLAS

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
gbo vca

iso9001 iso14001
Laatste Nieuws
© Copyright 2016 ROEGIERS GLAS door Universe Media