Jumbo ruiten met een nieuwe glaszuiger

ROEGIERS GLAS schrijft geschiedenis, tot nu toe de zwaarste dubbel glas ooit geplaatst. Het is een afmeting van 4500 x 3000 met een gewicht van 950 kg.

Op 31 januari 2017 was het dan zover, in opdracht van van ’t Hof aluminium, met gezonde spanning op naar Roosendaal. Vroeg in de morgen worden de voorbereidingen getroffen om zonder verrassingen de klus te klaren. Overal dient rekening mee gehouden te worden, voldoende kit, levering glas, kraan, timing, enz.  

Speciaal voor deze zwaardere klussen heeft ROEGIERS GLAS een nieuwe glaszuiger aangeschaft tot de 1000 kg en met nog een mogelijkheid deze uit te breiden tot 1200 kg. Deze zuiger zal dan ook goed uitgetest gaan worden.

De kraanmachinist staat vlakbij de ruit om vervolgens, met een afstandsbediening, de bewegingen en aanwijzingen goed te volgen. De monteurs van ROEGIERS GLAS begeleiden de ruit geven druk daar waar het nodig is. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld en zijn goed op de hoogte wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Waarom moeilijk doen als het samen kan, gaat hier wel op. Een mooi staaltje werk waar we bij ROEGIERS GLAS toch trots op mogen zijn.

En wie weet tot het volgende record!   

Omschrijving van het glas

Stratophone Geluidswerend Veiligheidsglas met PVB-tussenlagen bestaat uit twee glasbladen samengesteld met één of meerdere PVB-folies (polyvinylbutyral), waarvan minstens één PVB-tussenlaag geluidwerend is en wordt ook wel gelamineerd of sandwich glas genoemd. Bij breuk zorgt de folie er voor dat de glasstukken op hun plaats blijven: de stukken glas blijven aan de folie kleven. Hierdoor voorkomt men  letsel. Deze beglazing is wettelijk verplicht in situaties waar letsel bij glasbreuk kan ontstaan.

De voordelen van gelaagd geluidswerend veiligheidsglas

Een groot voordeel van gelaagd glas is dat het onzichtbaar is verwerkt in het glas. Andere beschermingssystemen, zoals luiken en tralies, moeten opzichtig worden bevestigd en zijn weinig esthetisch. In tegenstelling tot gehard glas blijft gelaagd glas bij een breuk vastzitten in de sponning. De kosten van gelaagd glas zijn relatief laag in vergelijking met de veiligheid die het biedt en in vergelijking met de prijs van een meer klassieke beveiliging. Het geluidswerend glas werkt bovendien isolerend en werkt nog beter op het vlak van geluidswering dan normaal veiligheidsglas en is daarom een goede optie in een omgeving met veel omgevingsgeluid.

Toepassingen

Gelaagd glas is bij uitstek geschikt voor specifieke toepassingen waarbij naast veiligheid ook geluidwering van belang is.

Neemt u gerust contact op voor gratis advies en expertise. Maar uiteraard ook voor het kapotte ruitje van uw schuurdeur staan we voor u klaar.

  • Telefoon:
    0113 577221

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

ROEGIERS GLAS

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
gbo vca

iso9001 iso14001
Laatste Nieuws
© Copyright 2016 ROEGIERS GLAS door Universe Media