Glasschade Schelderadarketen (SRK)

Sinds 1991 is de Schelderadarketen (SRK) operationeel. De radarketen is een Nederlands-Vlaams project om het scheepvaartverkeer op de Westerschelde en haar monding effectief te kunnen volgen en begeleiden. Deze begeleiding of Vessel Traffic Services (VTS) biedt de mogelijkheid voor een vlotte en veilige scheepvaart. Het gaat hierbij onder meer om het identificeren van vaartuigen, het rapporteren en doorsturen van posities, het opvragen en verstrekken van informatie, het markeren van toegewezen ankerplaatsen en het zo nodig opleggen van beperkingen over voorgenomen manoeuvres. Bovendien is het mogelijk assistentie te verlenen aan schepen, bijvoorbeeld op nautisch of meteorologisch gebied.

Het kan voorkomen dat dubbel glas een thermische breuk vertoont of dat er iets tegenaan komt dat de schade veroorzaakt. Het glas moet dan vervangen worden en dat is Roegiers glas wel toevertrouwd.

Het glas dat hier vervangen moet worden is schuin naar beneden gemonteerd (zie foto’s) en dat is dan net weer even anders als rechtop. Er is bij het plaatsen van het glas in een eerder stadium een nieuw zeer innovatieve constructie bedacht, om de oude ruiten te verwijderen en de nieuwe te plaatsen. Met een team van Roegiers Glas en de kraanmachinist klaarden zij de klus en dit was weer een prachtig staaltje vakmanschap. 

De medewerkers van SRK zijn zeer tevreden over het resultaat. Het glas is immers zonwerend en isolerend. Het uitzicht over zee en de klimaatbeheersing is weer een stuk aangenamer.

Mocht u meer willen weten over het glas en/of glas plaatsen op moeilijke locaties, dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen voor advies op maat.

  • Telefoon:
    0113 577221

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

ROEGIERS GLAS

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
gbo vca

iso9001 iso14001
Laatste Nieuws
© Copyright 2016 ROEGIERS GLAS door Universe Media