Glas vervanging bij VOC

Glas vervangen aan historische panden is altijd interessant. Dit pand diende van van 1616 tot 1798 als onderkomen van de opper-equipagemeester van de kamer van Zeeland van de Verenigde Oost-Indische Compagnie  (VOC). Deze functionaris was belast met het toezicht op de bouw en uitrusting van de schepen die op de VOC-werf werden gebouwd.

De VOC, opgericht in 1602, wordt wel beschouwd als de eerste multinational ter wereld. Het was in de 18e eeuw de grootste werkgever in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Niet alle schepen kwamen terug van hun maandenlange reis naar de Oost. Maar de lading van de schepen die wel terugkwamen leverde enorme winsten op voor de rijken die hun geld in de VOC hadden gestoken. Voor meer informatie kunt u het Middelburgs archief induiken.

Aan het huis is een serre aanbouw gerealiseerd, waar de ruiten als gevolg van een thermische breuk vervangen moesten worden. Een klimop plant zag kans zich te nestelen in de sponning van de ruit!

Steeds meer panden worden voorzien van HR++-ruiten. Gunstig, want deze ruiten zijn duurzaam en schelen in het energieverbruik. Toch gebeurt het bij deze ruiten dat er een thermische breuk ontstaat. Dat zijn breuken als gevolg van grote
temperatuurverschillen.


Tips om een thermische breuk en kosten te voorkomen

. lamellen op enige afstand van de beglazing te plaatsen.
. Niet beplakken (plakfolie) of schilderen.
. Geen koude waterstraal of een door de zon verhitte ruit.
. Geen grote voorwerpen dicht tegen het glas plaatsen.

Op uw dubbel glas (isolatieglas) is standaard een garantie gedurende een periode van 10 jaar van toepassing volgens bepalingen van de producent. Deze garantie houdt in dat géén vermindering van doorzicht of een grauwwaas zal optreden (bijvoorbeeld door inwendige aanslag, condensatie of aantasting van de al dan niet gecoate glasbladen). Uiteraard moet het glas geplaatst worden volgend de NEN 3576 en de richtlijnen NPR 3577 of door een leverancier goed te keuren vergelijkbare methode.


Meer weten over dubbel glas? Neem gratis contact op voor advies en expertise.


  • Telefoon:
    0113 577221

  • Schouwersweg 100
    4451 HT Heinkenszand

ROEGIERS GLAS

Schouwersweg 100
4451 HT Heinkenszand (Zeeland)
0113 577220

Certificaten
gbo vca

iso9001 iso14001
Laatste Nieuws
© Copyright 2016 ROEGIERS GLAS door Universe Media